Tukea

TARVITSETKO TUKEA

Aina kaikki ei mene putkeen. Tulee suruja, eroja, mokia ja riitoja. Nuorisotyö haluaa olla sinun ja läheistesi tukena isosissa ja pienissä elämän pulmissa.

Voimme neuvoa ja auttaa esimerkiksi päihde- ja ihmissuhdeasioissa, perheeseen ja aikuistumiseen liittyvissä kriiseissä, koulunkäynnin ja vapaa-ajan pulmissa sekä hengellisissä kysymyksissä. Meillä ei ole tarjota patenttiratkaisuja, mutta yhdessä sinun ja läheistesi kanssa olemme valmiita etsimään uusia polkuja.

Voimme tavata henkilökohtaisesti tai laajemmalla porukalla ja kulkea rinnalla niin kauan kuin tarve vaatii. Voimme myös vaikka perustaa määräaikaisia pienryhmiä jonkin aiheen ympärille. Teemme yhteistyötä alueemme muiden kasvatustyötä tekevien tahojen kanssa.

Ei ole niin pientä asiaa, etteikö sillä voisi meitä vaivata eikä ole niin suurta ja vaikeaa asiaa ettemmekö sitä voisi lähteä yhdessä ratkomaan. Ota tarvittaessa rohkeasti yhteyttä!

Erityisnuorisotyönohjaaja Johanna Flinkman, p. 050 438 0165 (myös WhatsApp), johanna.flinkman(tämä korvataan ät-merkillä)evl.fi

 

Kahden henkilön pikkusormet koukussa toisissaan kiinni.

TUKIPARITOIMINTA

Espoon seurakuntien erityisnuorisotyö tarjoaa 10-14-vuotiaille lapsille ja nuorille koulutettuja yli 18-vuotiaita tukihenkilöitä.
Jos tarvitset tukihenkilön avuksi arkeesi, voit ottaa yhteyttä erityisnuorisotyönohjaajaan.
Yhteydenoton jälkeen mietitään, millainen henkilö voisi olla kyseessä ja järjestetään tapaaminen. Mikäli tuntuu, että tukisuhde voidaan aloittaa, tehdään yhteinen sopimus lapsen tai nuoren, tämän vanhempien, tukihenkilön ja seurakunnan erityisnuorisotyönohjaajan välillä.
Tukisuhde tarkoittaa tapaamista säännöllisesti, esim. viikoittain tai joka toinen viikko jonkin yhteisen tekemisen merkeissä. Voidaan esimerkiksi käydä yhdessä kirjastossa, pelata lautapelejä, mennä uimaan, käydä hiihtämässä tai tehdä jotain muuta vastaavaa.
Tukisuhdesopimus tehdään aina vuodeksi kerrallaan. Toimintaa organisoi Espoon seurakuntien erityisnuorisotyö. Tukihenkilöt ja tuettavat voivat tulla mistä tahansa Espoosta, miksei kauempaakin.

Ota yhteyttä
Sari Vikström-Kivioja
Erityisnuorisotyö
Tuomiokirkkoseurakunta
sari.vikstrom-kivioja(tämä korvataan ät-merkillä)evl.fi
050 438 0185

 

Teksti, jossa lukee sekasin.

SEKASIN

Sekasin-chat on valtakunnallinen, laajasti avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. Chat luo toivoa jokaiselle nuorelle ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia.

Sekasin.fi on auki vuoden jokaisena päivänä: Maanantaista perjantaihin klo 07:00-24:00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 15-24.
Chatissa on mahdollista keskustella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta: omasta olostaan, mielenterveyden pulmista, vaikeista tapahtumista elämässä, avun hakemisesta.
Sivustolla tarjotaan lisäksi tietoa erilaisista mielenterveyden vaikeuksista sekä ohjausta apua tarjoaviin tahoihin.
Chatissa otetaan nuorten kokemukset todesta ja nuori saa tuntea, että hän ei ole yksin ja asiat ovat ratkaistavissa.
Löydät chatin osoitteesta sekasin.fi

Saapas-operaation oranssi saapas logo.

SAAPAS

Palveluoperaatio Saapas kohtaa ja auttaa nuoria ulkona nuorten kokoontumispaikoilla perjantai-iltaisin ja nuorille tärkeiden juhlapäivien yhteydessä. Nykyään Saapas toimii myös verkossa. Lisätietoa Saappaasta (espoonseurakunnat.fi).