Leirikoulut

YLEISTÄ

Olarin seurakunta on mukana syksyisin 2-3 leirikoulua kuudennen luokan oppilaille.  Leirikoulut ovat edullisia ns.”täyden palvelun” leirikouluja Velskolassa (2 seurakunnan työntekijää vastaavaa ohjelmasta).

Tavoitteena on ryhmäytyminen, vuorovaikutustaidot, tunne -ja itsetuntemustaidot.

Neljä kouluikäistä lasta hyppää ilmaan urheilukentän juoksuradalla selät kuvaajaan päin.
Järvi, jonka takana näkyy metsää. Laitureilla järven päällä on ihmisiä.
Tyttö askartelee pöydän ääressä. Pöydällä useampia pieniä purkkeja askartelua varten.

Ohjelma

Ohjelmaa ja aikataulua suunnitellaan yhdessä luokan opettajan, oppilaiden ja vanhempien kanssa.

Leirikoulun ohjelma on muokattu uuden kaupungin ja seurakunnan koulutyön yhteistyösopimuksen mukaiseksi. Ohjelma on siis kaikille oppilaille sopivaa ja se ei sisällä uskonnollista sisältöä.

Olemme koonneet oheisen toimintapiste-ehdotuksen, josta löytyy leirikoulumme suosituimmat ohjelmavaihtoehdot, kuten kirkkovenesoutu, onginta, mukien maalausta ja leirikoulupaidan painantaaa.

Toimintapisteiden lisäksi leirikoulun ohjelmaan kuuluu mm. ryhmäytysohjelmaa, käden taitoja, iltaohjelmia, leiriolympialaiset ja suuri iltaseikkailu.

Alla olevista linkeistä löydät tarkempaa tietoa.

LeirikouluOhjelma
Toimintapisteet
Yleiset kysymykset
Velskolan majoitus

Leiripaikka ja kustannukset

VELSKOLA

Leirikouluja järjestetään Espoon seurakuntien Velskolan kurssikeskuksessa.

Majoitustilaa löytyy yhteensä 52 hengelle 2-6-hengen huoneista. Vähän aikaa sitten remontoidut suihku ja wc-tilat löytyvät majoituskäytävien varresta. Kurssikeskuksesta löytyy myös toimivat tilat yhteisen ajan viettämiseen niin sisällä, kuin ulkona. Mahdollisuuksia löytyy niin biljardin ja pöytäjalkapallon peluuseen, kuin koripalloiluun ja frisbeegolfiin. Ulkoa löytyy iso nurmialue ja lasten leikkipaikka.

Velskolan kurssikeskus (Velskola.fi)

KUSTANNUKSET

Täysihoidon vuorokausihinta leirikeskuksessa on 37 € ja se pitää sisällään siis majoituksen ja ruuat, jos viimeiselle päivälle haluaa vielä lounaan se maksaa  10,50 €.

Ohjelma- ja materiaalikustannukset ovat 15 € per oppilas.

Näin ollen leirikoulun hinnaksi, ilman kuljetuksien kustannuksia, tulisi 99,50 € per henkilö

Saunan käyttö maksaa tämän lisäksi yhteensä 80€ (sauna-aikaa 2 tuntia)

Neljä nuorta pitävät pellolla toisiaan niskan takaa kiinni halaten.
Kädet taivastaustaa vasten muodostavat sormilla sydämen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Seuraavan vuoden leirikouluihin ilmoittautumisaika on aina lukukauden alussa eli 5-luokan syksyllä. Laitamme tästä silloin myös viestiä alueemme 5-luokkien opettajille.

Jos halukkaita luokkia on enemmän kuin mahtuu, etusijalla ovat ne koulut, joista ei lähivuosina ole ollut osallistujia.  Tasatilanteissa arvomme osallistujaluokat. Samasta koulusta voi osallistua kaksi luokkaa samaan aikaan yhteiseen “tuplaleirikouluun”.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja  annamme lisätietoja halukkaille.

Timo Kekkonen 050 364 8983 timo.kekkonen(tämä korvataan ät-merkillä)evl.fi

 

Velskolan kurssikeskus on muutenkin kiva paikka ja sinne voi mennä leirikoulua tai leiripäiviä pitämään ilman meitäkin, lisätiedot http://www.velskola.fi.  Sieltä saa myös tarkat ajan tasalla olevat hintatiedot. Espoon kaupungilla ja seurakuntayhtymällä on sopimus, joten hinnat ovat edulliset. Näissä itsenäisesti koulun/luokan järjestämissä leirikouluissakin olemme pyydettäessä ohjelma-apuna ja voimme vierailla paikalla.