Joulun lapsi -keräys käynnistyy

Jo yli 40:llä paikkakunnalla Suomessa kerätään joulupaketteja köyhissä oloissa eläville lapsille Romaniaan ja Moldovaan. Mukaan on lähtenyt myös kokonaisia koululuokkia ja työyhteisöjä. Suomalaiset vievät lahjat perille asti hökkelikyliin, ja videoita auttamismatkan varrelta ja saajien iloa voi seurata Helsingin Sanomat on maininnut Joulun Lapsen yhtenä kolmesta suosittelemastaan ulkomaille suunnatusta joulukeräyksestä.

Sinä voit olla tuomassa iloa niille lapsille, joilla sitä on muuten niin vähän! Ideana on koota kenkälaatikon kokoinen lahja yhdelle lapselle. Olosuhteet varsinkin pahvinpalasista ja lankunpätkistä kyhätyissä majoissa ovat surkeat, ja Suomesta lähetetty paketti on usein lapsen elämän ensimmäinen lahja.

Joulun lapsi -paketin voi tehdä kotona ja tuoda sen Olarin seurakunnan keräyspisteisiin.

Palauta laatikkosi 1.-19.11.2018 seurakunnan tiloihin niiden aukioloaikoina.
Myös laatikkoaihioita on jaossa seurakunnan tiloissa.

Palautuspaikat: Olarin kirkko (vahtimestari 040 506 2668,) Matinkappeli (040 533 8722), Olarin kappeli (vahtimestari 040 865 9116 ) ja Ison Omenan seurakuntatilat Chapple (050 573 9514)

Lisätietoja: nuorisotyönohjaaja Anne Sarasmaa, anne.sarasmaa(tämä korvataan ät-merkillä)evl.fi ; 040 5514426 sekä joulunlapsi.fi

Toimi näin:

Nouda laatikkoaihio keräyspisteestä. Tee paketti tytölle tai pojalle ja valitse ikäluokka: 2-4, 5-9 tai 10-14.
TÄYTÄ laatikko lahjoilla.

SUOSITELTAVIA lahjoja:
Lelut: Valitse ensimmäisenä laadukas lelu, kuten nukke tai jalkapallo pumpun kanssa tai pehmolelu.
Vaatteet: Pipo, hanskat ja sukat, sekä ohut pitkähihainen paita.
Koulutarvikkeet: Vihko, lyijy- ja värikyniä, teroitin ja penaali.
Hygieniatuotteet: Hammasharja (pidettävä ostopakkauksessa), palasaippua, kampa tai hiusharja.
Muuta: tarroja, taskulappu, laskin, hiuskoristeita tai muita lasta ilahduttavia tavaroita.

PAKKAA LAATIKKO TÄYTEEN. Älä laita teippiä valmiin lahjan ympärille.

ÄLÄ LAITA kenkälaatikkoon
käytettyjä tavaroita tai vaatteita. Sotaan, väkivaltaan tai taikuuteen viittaavia vaatteita ja esineitä, ruokaa tai nesteitä, suklaata tai karkkeja. Älä laita hammastahnaa, shampoota tai voiteita, kynttilöitä, lasitavaraa, saksia, pelikortteja, linkkuveitsiä tai muita teräaseita tai rahaa.

LAHJOITA VAIN UUTTA TAVARAA!

VIE keräyspisteeseen
Laita laatikon ympärille naru tai kuminauha, älä käytä teippiä. Vie lahjasi keräyspisteisiin viimeistään  ma 19.11.

 

Lahjoita

Voit halutessasi lahjoittaa valitsemasi summan Operaatio Joulun Lapsi -työhön, jolla katetaan mm. pakettien kuljetuskulut, sekä lasten osallistuminen Suuri Seikkailu -raamattukurssille. Suositeltava lahjoitus on 5 euroa lahjaa kohden.

Virtuaalipaketti Joulupaketin kokoaminen on konkreettista auttamista, mutta vaihtoehtoisesti voit myös pakata virtuaalipaketin valitsemasi ikäiselle lapselle. Virtuaalipaketoijille löytyy hauska virtuaalipaketin kokoaminen osoitteessa www.joulunlapsi.fi Virtuaalipaketeilla varmistetaan lisäpakettien teko, tarvittaessa täydennys, sekä kuljetus Suomesta paikan päälle.

Joulun Lapsi kiittää sinua!

Lisätiedot  anne.sarasmaa(tämä korvataan ät-merkillä)evl.fi 040 551 4426

Posted in Yleinen.